HISTÒRIA

 L'Hotel Parador Canaro, un establiment

amb molta història i tradició a Andorra

La Família Farré, coneguda com Família Canaro, va començar en el negoci hoteler al 1963 amb l’Hotel La Posta de Soldeu, equipat amb 12 habitacions.

Al 1968, el Sr. Josep Farré va reconvertir una antiga Borda (construcció per guardar el bestiar a la muntanya) en un restaurant amb 5 habitacions, el Primer Parador Canaro. La paraula Parador denominava el lloc per fer una aturada en el camí per part dels mercaders, ramaders i demés que anaven de pas.

El Sr. Farré, un gran emprenedor, va apostar al 1968 per crear una pista d’esquí per a debutants amb un telesquí que va anomenar Canaro, just al costat de l’Hotel.

Al 1972, la família Farré va fer construir la primera piscina climatitzada de tot Andorra. L’Hotel tenia més 18 habitacions i la pista d’esquí al fons.

Al 1976, s’instal·la el primer canó de neu artificial de tots els Pirineus.

Al 1980, el Parador Canaro es renova i amplia les seves habitacions de 5 a 18.

Al 1981 es duu a terme l’ampliació de la pista d’esquí i s’inaugura el segon telesquí, al que bategen com Pedrico.

A l’any 1991, hi ha una remodelació total de les instal·lacions de neu artificial amb un nou sistema automatitzat. S’instal·len 16 canons de neu per les dues pistes d’esquí.

Posteriorment al 2000, s’amplia la zona esquiable en 3 hectàrees.

Al 2009, es reforma l’Hotel Parador Canaro fins assolir l’aspecte actual. Ara amb 64 amplies habitacions.

 La sensació de gaudir de les teves vacances. Això és Canaro
historia-14

Un Homenatge al padrí

Miquel Farré Casal

El padrí Miquel Farré Casal, conegut ramader de la zona, va ser l'encarregat de portar les cartes de La Posta francesa fins a la localitat de Porte cada dia. El govern francès el va condecorar per la seva tasca amb la medalla d’honor francesa. Com a regal li van entregar uns esquís que van ser un dels primers esquís d’Andorra i que avui es troben exposats dins del Parador com a homenatge a aquest gran home. Segons van calcular, el padrí Miquel Farré hauria fet la volta al món 10 vegades durant tota la seva trajectòria si comptéssim tots els quilòmetres que va fer durant els anys que duia el correu a França.

historia-12
historia-13

 Enllaços d'interés

hotels andorra
grandvalira
sport-wellness-mountain-spa
meteo
mobilitat
hc_250px_white